2014. december 16., kedd

Teszt: Miss Sporty Peel Off Base Coat



Tovább...

Szerintem mindenkivel előfordult már, hogy visszatette a fiókba a csodásan csillogó, hívogató glitteres lakkot, mondván "nincs se kedvem, se időm ezt holnap levakarni magamról". Erre jelentenek megoldást a lehúzható alaplakkok!

Korábban az Essence verzióját használtam (ha nem felejtettem el :) ), de egyrészt ez már nem kapható, másrészt pedig nem is volt annyira jó minőségű. Időnként fel-fel bukkan bár ilyen alap, de a drogériákban meglepően kevés. Eredetileg az OPI Glitter-Off-jára vágytam, de úgy voltam vele, hogy 15 mili az életben nem fogyna el. Aztán megláttam az Auchan-ban a Miss Sporty verzióját.

Minden szempontból olyan, mint egy ragasztó. Sűrű, teljesen fehér, és nem valami kellemes szagú. A használata nagyon könnyű, kenjük fel egy közepes rétegben, az ekkor még fehér "lakkot". Nagyon gyorsan, mattra és teljesen átlátszóra szárad, innen tudhatjuk, hogy már kenhetjük is a színes lakkunkat (normál alap nem kell alá) és a fedőlakkot.

Eddig sajnos elég rossz tapasztalataim is voltak hasonló alappal: nem bírták a meleg vizet és egyszerűen leáztak a körmömről, vagy nem voltak tartósak, és már másnap lepattogtak.

Ezzel viszont egyik sem fordult elő! Egész hétvégén hordtam a tegnapi NYC-ral, volt hajmosás, meg más hasonló szokásos tevékenységek, de se egy felválás, se egy pattanás sőt, még csak nem is kopott! Aztán tegnap este egy rózsafa pálcikával megpiszkáltam a körömágyam felől, és szinte mind egyben felvált. Nem kell lehúzni őket, mint a matricát. Nagyjából egy percbe telt mindet leszedni.

Elvileg azt ígérik, hogy nem tesznek kárt a körmökben, amivel azért kicsit szkeptikus vagyok. Végül nem lett se sárga, se feltűnően gyengébb a körmöm, csak matt (azaz kicsit kiszáradt).

Íme a manikűröm:


Pinterest-en szép számmal találni képes leírásokat, hogyan készíthetünk magunknak hasonló alapot. Egy vízbázisú hobbiragasztó (vagy gyerekragasztó) kell hozzá, és egy üres lakkosüveg.
Az üveget kb 2/3-ig töltsük a ragasztóval (hogy visszaférjen az ecset), majd cseppentővel, pár csepp vízzel hígítsuk kicsit a formulát ha szükséges, hogy könnyebben kenhessük.



Egyenlőre teljesen meggyőzött, de azért még próbálgatom "durvább " glitteres lakkok alatt is.

Gyors és egyszerű, mind a felkenés, mind a leszedés, és a körmömnek se lett baja. Egyszerűen nem tudok ellene felhozni semmit, szóval ajánlom mindenkinek!

A neten olvastam, hogy megjelent a NYC lehúzható alapja is, de itthon még nem láttam, remélem hamarosan behozzák, arra is kíváncsi lennék.




Használsz valamilyen lehúzható alapot? Legyenek hasonló tesztes bejegyzések a blogon?



Mystyck

23 megjegyzés:

  1. Nincs lehúzható alaplakkom.Anno az essence-t vettem meg,de blogsalen végezte.
    Én nézegettem a NYC-et,de nem vettem meg ezt sem,és az általad bemutatott piros csodalakkot. Nem tudom elég szkeptikus vagyok,hogy biztos kell-e nekem ez vagy sem,néha kell néha nem....
    :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ezért nem vettem meg az OPI-t, mert biztos tök jó, de nincs annyira szükség rá, ezért meg annyira nem kár ha rám romlik. Nagyon meglepett, mennyire megtetszett :-)

      Törlés
  2. Én is sokszor ezért teszem vissza a fiókba a glitteres lakkokat. Utálom lemosni őket. Mostanában én is nézegettem az ilyen típusú glitter alapokat, de egyenlőre visszatart az, hogy nem tudom, menyire tesz jót a körmeimnek :/ Egyébként a Dance Legend darabjával szemezek, sok jót olvastam róla. Ezzel a Miss Sporty-val még nem találkoztam, de majd mindenképp meglesem ha szembejön :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az alufóliás módszert utálom, hiába működik, meg az se épp a kedvencem, hogy két nappal később is szedegethetem a glittert. Egyenlőre úgy vagyok hogy vagy ez, vagy szivacsos lemosó. Heti vagy kétheti egyszer csak belefér. Dance Legend-ről csak jókat lehet olvasni :)

      Törlés
  3. Na ez egy jó tipp. Még ebay-ről rendeltem ano egy lehúzhtó alapot, amit igazából csak levakarni lehet és fél óra alatt szárad meg, szóval kéne valami működőképes. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebay-en koreai márkáktól láttam ilyet, nem is volt drága, de mivel nem találtam teszteket, így nem mertem bevállalni.

      Törlés
  4. Glitterfüggőként úgy érzem, ezt a terméket nekem találták ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy mutathattam valami érdekeset _)

      Törlés
  5. Szia!

    Hol lehet ezt kapni?
    Továbbá az alufóliás módszerbe -ha szépen megkérlek- beavatnál?
    Én nagyon szeretem a glittereket, de a leszedésük eléggé macerás nekem is.

    Üdv!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Eddig sajnos csak az Auchan Miss Sporty pultjain láttam, drogériában nem.

      Az alufóliás módszer lényege, hogy ugye a szokásos módon átitatunk egy vattakorongot lemosóval, a körmünkre tesszük, majd egy kis darab alufóliával bebugyoláljuk. A fólia csak azért kell, mert kb 15 percig fent hagyjuk a korongokat és a fólia nélkül elpárologna a lakklemosó. Ezután szinte egyben a vattakorongra kerül a lakkozás, nem kell sikálni. Remélem érthető volt, igyekeztem, de itt egy video: https://www.youtube.com/watch?v=A74559KNcv0 Én vattalabda helyett vattakorongot használok, de ez mindegy.

      Egy másik lehetőség, ha érdekel a szivacsos lemosó, például az Ebelin (DM): itt a műanyag tartályban egy szivacs van, ami át van itatva lemosóval. A közepén van egy lyuk, oda jön az ujjunk. Megaera Szilvi írt már róla részletesen:http://megaera-magical-world.blogspot.hu/2014/08/ebelin-szivacsos-koromlakklemoso-teszt.html

      Az alufóliázást azért nem kedvelem mert hosszú és kiszárítja a körmöm, ez a szivacsos sokkal gyorsabb, öt percen belül végezni lehet vele. Meglepő, de még acetonmentes is.

      Remélem segítettem!

      Törlés
    2. Szia!

      Köszönöm szépen a válaszodat!
      Nagyon sokat segítettél! A fóliás módszert nem ismertem, meg fogom próbálni, de azt hiszem, hogy csak egyszer. A körmeimet nem akarom tönkretenni én sem. Meg hogy ha macerás is, hááát... Mindenesetre egy próbát megér. Auchan hozzánk legközelebb Fehérváron van, az is kb. 170 km. Szóval megvárom, amíg lesz valamelyik itteni Tesco-ban, Rossmannban, DM-ben vagy Müllerben.
      Amúgy jó a blogod, továbbra is foglak olvasni!
      Köszi még egyszer! :)

      Törlés
    3. Nagyon szépen köszönöm!

      Eddig csak itt láttam, drogériában még az üres helyét sem, remélem hamarosan lesz. A Müller-ben még nem néztem, mert Nekem meg az van messze.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. A drogéria sajnos olyan, hogy vagy van, vagy nincs. Nem régi tapasztalatom alapján írom, ugyanis több helyen olvastam, hogy Rossmannban lehet körömnyomdázó készletet kapni, már 990 Ft-tól, ehhez képest a celldömölki Rossmannban amikor megkérdeztem az eladónőt, hírét sem hallotta, és éppen csak azt meg nem kérdezte, hogy melyik bolygóról jöttem. :D Végül aztán sikerült nyomdázó szettet beszereznem 3100 Ft-ért, borsos ár, de volt még ennél drágábban is. Én mint kezdő nyomdázó úgy voltam vele, hogy ez is bőven elég, és ha lett volna ennél olcsóbb, akkor inkább azt vettem volna meg. Müller van Szombathelyen, az nekem nincs olyan nagyon messze, bár Müllerben sosem voltam még. Mellesleg megjegyzem, eddig nekem a drogériák közül, a DM jött be inkább. Nem tudom máshol hogy van ez, de itt a DM-ben többet kapok ugyanazért az árért, amiért a Rossmannban kevesebbet. Ráadásul a választék sem olyan széles az itteni Rossmannban mint a DM-ben. Ha Szombathelyen járok, a Müllert mindenképpen meg fogom nézni, meg a Savaria Plázát is, állítólag ott is vannak olyan üzletek, ahol be lehet szerezni ilyen dolgokat, én magam nem tudom mert sosem voltam még ott.
      A Rossmannt illetően nem akarok rosszindulatú lenni, tényleg! Csak igazán lenne mit fejlődni, drága és kicsi a választék. :/
      A blogot illetően: nincs mit! Ez az igazság! Jó, hogy bemutattok ilyen dolgokat, mert másként nem igazán tudná a magam fajta kezdő és gyakorlatlan egyén, hogy tulajdonképpen mit és hogyan, és hol...
      A Moyráról például Nálad olvastam először, hát nekem is bejött! :)
      Szóval így tovább! :)

      Elnézést a litániáért! Kicsit hosszúra sikeredett a hozzászólásom.

      Törlés
    6. Müller kettő is van Szombathelyen, egy a Körmendi úton egy meg a Metronál. De hogy mit lehet kapni a Savaria Plazaban, oszd meg velem légyszi, mert oda én csak moziba járok nagy ritkán, de még sosem láttam körmös dolgokat ott, bár úgy cserélődnek az üzletek, hogy az követhetetlen.

      Törlés
    7. Köszi az infót!
      Ha járok ott, megosztom Veled! Egyelőre fogalmam sincs, csak feltételezem, hogy ott is lehet kapni szépségápoláshoz, manikűrhöz kapcsolódó dolgokat.
      Amint tudok, megpróbálok némi infóval szolgálni. :)
      Na és a Müller milyen?

      Törlés
  6. Egy nappal ezelőtt nézegette ezt az alapot, hogy majd megveszem. Neked köszönhetően pedig tudom, hogy nem lesz pénzbedobás. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Simán megéri szerintem azt a pár száz forintot, azt furcsállom viszont, hogy csak az Auchanban láttam valamiért...vagy csak az itteni drogáriákban nincs még.

      Törlés
  7. Kb. 1 percig szoktam fent hagyni az alufóliát a lakkos pamaccsal, lejön úgyis a glitteres lakk.
    Ettől függetlenül hasznos találmány ez is, főleg, ha nem károsítja a körmöt. Már régen volt rajtam glitteres lakk, sajnálom is őket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg? Régebben volt, hogy többel is megjártam. Több mint 10 percig fent hagytam, mikor levettem a nagy glitterek még mind fent voltak... :-(

      Törlés
  8. Köszi a bejegyzést! Én eddig csak a körömágybőrre kenve használtam a nyomdázás utáni takarítás megkönnyítésére, arra elég jól bevált. Viszont biztosan ki fogom próbálni az alapfunkciójára is, főleg így, hogy csupa jól írtál róla... :)
    Egyébként én DM-ben vettem, így érdemes oda is benézni annak, aki ezt keresi. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem Neked lesz igazad, mert ami nálunk van DM az kicsi és előfordul, hogy nem jut el minden, vagy csak később. Körömágyra még nem próbáltam, majd egy szivacsos maninál vagy hasonlónál bevetem :)

      Törlés
    2. Sziasztok!

      Nekem ma délután sikerült beszereznem ezt a celli DM-ben.
      Kíváncsi leszek, hogy milyen. :)

      Törlés