2014. május 21., szerda

2014-es tavaszi kedvenc körömlakkjaim



Tovább...

divat színeket és pár kollekciót már mutattam, most jöjjenek a saját kedvenceim az idei tavaszra. Igyekeztem hanyagolni a trendkiadásokat és javában olyanokat választani, amik itthon is elérhetőek. Amelyikről már volt külön bejegyzés, ott a lakk nevébe beillesztettem a linket. Nem tudtam leszűkíteni egy Top 10-es listára, ezért inkább típusonként mutatom meg őket :)


Nude


Elég megosztó, tényleg kell hozzá egy bizonyos hangulat, díszítés nélkül még mindig csak ritkán vállalom be. Van szerencsém az "internet két kedvencét" magaménak tudni, középen alsó sor: Essie Sand Tropez (meleg) & OPI Did You Ear Aboute Van Gogh? (hideg). Aki nem gyűjtő, annak elég az egyik. Felette szürkés: Essie Playa del Platinum (világosabb) & OPI French Quarter Of Your Toes (sötétebb). Aki még csak most ismerkedik a natúr témával, annak szerintem a hasonló szürkésebb verziók sokkal viselhetőbbek eleinte. Balra "low-budget" (pénztárca barát) darab szürkésre: Rimmel Rain Rain Go Away. Már jó régóta megvan, imádom! El is fog fogyni lassan, tuti újra fogom venni. Jobbra matt homok: Golden Rose Holiday 84 & csillámos homok Rimmel Space Dust Aurora (most akciós, dupe: Claire's Pink Sand). Mert a homok még mindig a mániám, hát kétfélét is hoztam. A GR 88-ról és 89-ről már volt bejegyzés. A kedvenc párosításom hozzájuk valami matrica, gyöngy vagy strassz. Jól mutat rajtuk minden glitter topper, pl. ezüst, vagy a tavalyi kedvenc mákos (fekete-fehér) és az idei tollas.


Whites

Balról: "off-white" Sally Hansen Ivory Skull, ilyet ajánlok azoknak, akik félnek a "hibajavító-effekttől". Nagyon fehér félmatt homok Sugar Coat Sugar Fix, és csillámos homok Golden Rose Holiday 70 (dupe: Barry M). Ezt az utóbbit nagyon ajánlom! Biztos sok helyen láttátok már, hogy nagyon gyengén fed, min. 4 réteges. De! Egy rétegben bármilyen lakkból homoklakkot varázsol! Simán feldobható bármilyen megunt, vagy pár napos mani fölé :D


Light Colors

Nem vagyok oda a pasztell, vagy élénkebb virág (pl. China Glaze City Flourish) színekért, helyettük a szürkésebbek tetszenek. Balról: szaténfényű homok Rimmel Sweetie Crush Blueberry Whizz, Essie Cocktail BlingDa Bush és pénztárcabarát Rimmel Round And Round A Garden, félmatt homok Sally Hansen Sugar Coat Sour Apple. A Moyra Sugar Sand lemaradt.


Speckled Eggs

Tavaly még a mákos lakkokért rajongtam, idén a tojáshéj a befutó. Models Own Swan, Flormar Black dot 01, Golden Rose Jolly Jewels 110 (ebben matt és fényes gitterek is vannak). A Claire's nude volt az első ilyen kedvencem, de már sajnos nem kapható. Ebay-en sok "yoghurt" lakkot találni, ahol a fagyi színű alapban szivárvány színű csillogó glitterek vannak (most a Claire's-nek is van). 


Silk/satin

Az idei újdonság. Vannak, akik még idegenkednek tőlük, a száradásuk tényleg nem a legjobb. Barry M Pearl, Flormar Matte Satin Oyster, Lovely St. Tropez 01. A kék Lovely nincs a képen.


Chrome



Idén ez váltja a metált. Ősszel és tavasszal valamilyen formában mindig előszedik a tervezők. Color Club What a drag (foil), Flormat Mirror 01 (metallic), China Glaze Crinkled Chrome Aluminate (chrome & textured) és pénztárcabarát Maybelline 71 (metal & rosegold, mindig divat).


Holo

Nemrég fedeztem fel magamnak a holo lakkokat. A Moyra kollekciót már biztos sokan láttátok, gyönyörűek, nincs mese, de a minőségük hagy maga után kívánnivalókat...A lila már szerepelt. Ezzel szemben a Color Club-ok "csak" közepesen holo-k, hétköznapibbak, viszont minőségiek. Love em leave em egy barnás bézs, Worth the Risque ezüst. A Catrice Luxury Lacquers Plum Me Up Scotty limitált darabok, de már egy ideje akciósan szórja a Müller.


Feather/Flakie

Nálam a mákos lakkok helyett idén a tollasok vannak a középpontban. Barry M Confetti Sour Apple (almazöld-türkiz), Golden Rose Impression 04 (kék-narancs-holo), Essence Bird of Paradise (pasztell), Invogue Jaye Bird (fehér-kék tengerész). Catrice Glitterazzi (nagyobb darabkás), Avon Opal Top Coat (kisebb darabkás). Világos és sötét alapon is jól mutatnak ezek az "üveg darabkás" fedőlakkok.







Szeretem az újdonságokat, inspirálódni mások hasonló bejegyzéseiből. Szívesen venném ha megosztanátok a Ti idei legjobb tavaszi vételeiteket! :D Szerintetek hagytam ki valami fontosat?



Mystyck

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a lakkok :) !! Elfogadnám az összeset :D

    VálaszTörlés
  2. Csodásak, nekem főleg a mákos szekció tetszik :) Élek-halok az ilyen lakkokért :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon meg tud fogni pár pöttyös darab Engem is :)

      Törlés
  3. nekem tetszett ez a bejegyzés. azért is mert jó volt színenként nézegetni a lakkokat :)

    VálaszTörlés