2015. április 2., csütörtök

Az első éjszakai fotózás: Lovely Dark Shine glowing in the dark nail polish



Tovább...

Elmúlt éjfél, a szoba közepén üldögélek és a körmömet fényképezem a vaksötétben. Nem az a megszokott hétvégi program, és most megmutatom, hogy mi sült ki belőle.



Kezdjük az elején, amikor még világos volt. A sötétben világító lakkok (glow in the dark) igazából nem mások, mint ilyen sárgás-fehéres világító pigment átlátszó alapban, ez alól a Lovely Dark Shine-ja sem kivétel. Használat előtt érdemes jó alaposan felrázni, majd három vagy négy rétegben felkenni a kiválasztott alapszínre (minél világosabb az alapszín, annál intenzívebb lesz majd éjszaka a fény). Lassan szárad és mattra, ezért érdemes gyorsszárító fedőlakkot bevetni. Az eredmény pedig valami ilyesmi lesz, mintha púderrel szórtam volna be a körmeimet (az alap a tegnapi RdL Waldbeere).


Ez történik akkor, ha eljön az éjszaka és lekapcsoljuk a lámpákat. A világító pigment a nap folyamán mind az üvegben, mind a körmökön összegyűjti a napfényt, illetve a mesterséges fényt, majd ezzel világít az éjszaka. Minél tovább tettük ki fénynek, annál tovább. Ha volt gyerekkorotokban ilyen falra ragasztható műanyag csillagjaitok, vagy hasonló, az is így működött. Egy nyolc-tíz órás éjszakát azért nem világít végig, de hosszú órákig tart.



Elég jól néz ki körmökön is, de azért az üvegben sokkalta intenzívebb ez a kísérteties fény.




Időnként fel szoktam kenni egy-egy régi mani fölé valamelyik világító lakkom, ha tudom, hogy másnap lesz időm újat alkotni. Feldobja az estém, ha lefekvés előtt kicsit nézegethetem a sötétben táncoló körmeim :)

Van több sötétben világító lakkom, pl. az Essence-től, illetve pár kínai üzletből származó. Beszerezhettek még ilyeneket a Born Pretty Store-tól, ebay-ről, vagy nemrég jelent meg egy teljes kollekció a Dance Legend-től.





Hogy tetszett a mai bejegyzés? Legyen még hasonló? Szereted, ha világítanak a körmeid?



Mystyck

8 megjegyzés:

  1. Hu nagyon király.Nekem megvan ez a lakk,most meghoztad hozzá a kedvem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki :) Egy időben sokat használtam ilyeneket, mostanában viszont valamiért hanyagolva lettek.

      Törlés
  2. nekem is vannak világító lakkjaim, régen sokszor használtam őket. volt mikor este sötétbe megvakartam a szemem és nem tudtam mi világít a szemembe. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen volt egy ilyen aranyos baba formájú üveg világító lakkom, annyit használtam, hogy már el is fogyott. Éjszaka a takaró alá szoktam rejteni őket :)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik, eléggé erősen látszik, nem csak halvány derengés :) Nálunk most is van a gyerekszoba falán világító csillag meg hold és felhők bárányokkal :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem régen nem volt, nem tudom miért. Az üveg nagyon feltűnő a polcon. :)

      Törlés
  4. Szia! Te hol szerezted ezeket a tuti világítós lakkjaidat? Én is be szeretnék újítani egyet-kettőt! :)
    A poszt pedig nagyon tetszett, és jók lettek a világítós körmeid, én szeretem az ilyen foszforeszkálós cuccokat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az Essence és a Lovely lakkokat a Rossmannban, a többit pedig kínai ruhaüzletben. Az Essence-szet nem ajánlom, az hamar kialszik, a többi viszont nagyon jó!

      Törlés