2014. május 6., kedd

33DC - #4 tribal - S-he 312 & essence nail art tatto pen


Tovább...

A mostani hétre a tribal, azaz törzsi minta volt a feladat. Másokon, a kézzel festett tarka verziók mindig is tetszettek, eddig viszont nem éreztem a késztetést, hogy Nekem is kellene...


Az alaphoz két réteget kentem fel a S-he 312-esből, majd szivaccsal egy kis Essie Sand Topez jött rá, majd ismét egy kis S-he. A középső és a hüvelykujjam ecsettel kezdtem megfesteni... őszintén szólva nem ezek lettek életem fő művei, de legalább van hova fejlődni!



Ekkor jutott eszembe, hogy van ez az essence nail art tatto pen is a fiókomban, csak eddig nem került sorra. Kiszerelésre olyan mint egy filctoll, ahogy felrázzuk, hallani, hogy egy kis fém golyó van benne. A kupak erősen és jól zár, a hasa pedig puha. A hegye viszont nem filctollas, hanem egy fehér műanyag, amit ki is lehet venni, illetve ha lenyomjuk valamire, akkor visszanyomódik. Első használatnál jól fel kell rázni, majd párszor "pumpálni" egy papírlapon amíg el nem indul a festék és lehet vele "írni". Ha elakadna, akkor egy pumpálással újra adhatunk bele festéket. Mindenképp papíron használjuk ilyenkor, ne vattapamacson vagy zsepin, mert ha telemegy szösszel a hegy, eltömődik, és nehéz lesz kitakarítani.



Vékonyan és precízen lehet vele dolgozni, a festék nagyon pigmentált, egy rétegben is tökéletesen fed. Pillanatok alatt megszáradt, a fedőlakk sem kente el. Rá van írva, hogy vízzel könnyen lemosható, szóval ha elrontjuk vagy bőrre kerül, könnyen le lehet szedni. Ajánlom mindenkinek aki hozzám hasonlóan kezdő a nail art-okban :)

Azt olvastam, hogy sima alkoholos filcet is lehet használni, de nincs itthon elég vékony hegyűm, hogy kipróbálhassam.
A Müller-ekben és a Rossmann-okban lehet beszerezni kb 600 Ft-ért, nem néztem, hogy kapható-e más színekben. Ebay-ről is lehet rendelni kb. 450 Ft körül vannak a mindenféle színűek, a fekete picit drágább, gondolom mert elsősorban azt rendelik.




Hogy tetszik a mai mani? Festettél már Magadnak tribal mintát?


Mystyck




10 megjegyzés:

  1. Klassz :) Én is tatto tollat használtam :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper lett. :) Nekem is volt ilyen essence-s tollam, sajnos semmit nem ért. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár érte :( Nálam eddig teljesen jó, majd meglátjuk hosszabb távon milyen lesz.

      Törlés
  3. Nagyon klassz lett.
    Nekem is be kéne szereznem egy ilyen tollat. Most meghoztad hozzá a kedvem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Sok sikert hozzá, mert szerintem tényleg jó.

      Törlés